Wydruk przepisu
KETO CIASTO CZEKOLADOWE Z AWOKADO
KETO CIASTO CZEKOLADOWE Z AWOKADO 1 KetoManiak.pl Dieta Ketogeniczna | Przepisy | Baza Wiedzy
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 40 minut
Czas oczekiwania 60 minut
Porcje
osób
Składniki
Ciasto:
  • 200 g mąka migdałowa
  • 150 g awokado
  • 3 szt jajko
  • 120 g mleko kokosowe
  • 120 ml mleko migdałowe
  • 40 g kakao w proszku
  • 100 g erytrytol
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstrakt z wanilii
Krem Czekoladowy:
  • 100 g awokado
  • 60 g czekolada gorzka min 85 % zawartości kakao
  • 60 g erytrytol
  • 50 g mleko kokosowe
  • 20 g kakao w proszku
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 40 minut
Czas oczekiwania 60 minut
Porcje
osób
Składniki
Ciasto:
  • 200 g mąka migdałowa
  • 150 g awokado
  • 3 szt jajko
  • 120 g mleko kokosowe
  • 120 ml mleko migdałowe
  • 40 g kakao w proszku
  • 100 g erytrytol
  • 2 łyżeczki proszek do pieczenia
  • 1 łyżeczka ekstrakt z wanilii
Krem Czekoladowy:
  • 100 g awokado
  • 60 g czekolada gorzka min 85 % zawartości kakao
  • 60 g erytrytol
  • 50 g mleko kokosowe
  • 20 g kakao w proszku
KETO CIASTO CZEKOLADOWE Z AWOKADO 1 KetoManiak.pl Dieta Ketogeniczna | Przepisy | Baza Wiedzy
Sposób przygotowania
  1. Awokado umieść w malakserze i zrób gładkie purée.
  2. Dodaj jajka, oba mleka, kakao, ekstrakt waniliowy i zmiksuj do idealnej gładkości.
  3. Na koniec dodaj mąkę migdałową słodzik, proszek do pieczenia i dokładnie połącz.
  4. Ciasto umieść w wyłożonej papierem do pieczenia 16 cm tortownicy i piecz w 180°C ok. 35-40 min.
  5. Podczas gdy ciasto będzie stygło, przygotuj krem.
  6. Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej bądź umieść w mikrofalówce na 30 s.
  7. Umieść w malakserze awokado, erytrytol, mleko kokosowe, kakao i zmiksuj do gładkości.
  8. Do masy dodaj roztopioną czekoladę i ostatecznie zmiksuj.
  9. Gotowy krem wyłóż na ostudzone ciasto i wyrównaj wierzch łyżką.
  10. Całość umieść w lodówce na przynajmniej 1 godzinę przed podaniem.
  11. Bon Appetit!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na wykorzystanie plików cookie. Używam plików cookie, aby zapewnić Ci lepsze funkcjonowanie strony i poprawić jej efektywność.