Czas przygotowania | 15 minut |
Czas gotowania | 10 minut |
Czas oczekiwania | 120 minut |
Porcje |
osób
|
Składniki
- 335 g pasta sezamowa tahini naturalna bez dodatku soli
- 90 g masło
- 50 g erytrytol
- 30 g mąka kokosowa
- 1 łyżeczka ekstrakt z wanilii
Dodatkowo:
- ziarna sezamu do dekoracji
Składniki
Dodatkowo:
|
|
Sposób przygotowania
- Tahini, masło i erytrytol umieść w rondelku na małym ogniu.
- Mieszaj do połączenia składników, jednocześnie doprowadzając do wrzenia.
- Gotuj przez ok. 10 min, co jakiś czas mieszając, aby masa była gładka.
- Powstałą masę zdejmij z ognia, dodaj mąkę kokosową, ekstrakt z wanilii i dokładnie wymieszaj.
- Wlej do małego naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, udekoruj sezamem (opcjonalnie) i wstaw do zamrażalki na ok. 2 h.
- Gotową krówkę pokrój na kwadraty wielkości ok. 3 × 3 cm.
- Keto krówki przechowuj w lodówce bądź umieść w zamrażalce.
- Bon Appetit!