KETO KRÓWKI CHAŁWOWE Z 4 SKŁADNIKÓW !
Porcje Czas przygotowania
10osób 15minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
10minut 120minut
Porcje Czas przygotowania
10osób 15minut
Czas gotowania Czas oczekiwania
10minut 120minut
Składniki
  • 335g pasta sezamowa tahininaturalna bez dodatku soli
  • 90g masło
  • 50g erytrytol
  • 30g mąka kokosowa
  • 1łyżeczka ekstrakt z wanilii
Dodatkowo:
  • ziarna sezamudo dekoracji
Sposób przygotowania
  1. Tahini, masło i erytrytol umieść w rondelku na małym ogniu.
  2. Mieszaj do połączenia składników, jednocześnie doprowadzając do wrzenia.
  3. Gotuj przez ok. 10 min, co jakiś czas mieszając, aby masa była gładka.
  4. Powstałą masę zdejmij z ognia, dodaj mąkę kokosową, ekstrakt z wanilii i dokładnie wymieszaj.
  5. Wlej do małego naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, udekoruj sezamem (opcjonalnie) i wstaw do zamrażalki na ok. 2 h.
  6. Gotową krówkę pokrój na kwadraty wielkości ok. 3 × 3 cm.
  7. Keto krówki przechowuj w lodówce bądź umieść w zamrażalce.
  8. Bon Appetit!