KETO KRÓWKI CHAŁWOWE Z 4 SKŁADNIKÓW !
Porcje
Czas przygotowania
10
osób
15
minut
Czas gotowania
Czas oczekiwania
10
minut
120
minut
Porcje
Czas przygotowania
10
osób
15
minut
Czas gotowania
Czas oczekiwania
10
minut
120
minut
Składniki
335
g
pasta sezamowa tahini
naturalna bez dodatku soli
90
g
masło
50
g
erytrytol
30
g
mąka kokosowa
1
łyżeczka
ekstrakt z wanilii
Dodatkowo:
ziarna sezamu
do dekoracji
Sposób przygotowania
Tahini, masło i erytrytol umieść w rondelku na małym ogniu.
Mieszaj do połączenia składników, jednocześnie doprowadzając do wrzenia.
Gotuj przez ok. 10 min, co jakiś czas mieszając, aby masa była gładka.
Powstałą masę zdejmij z ognia, dodaj mąkę kokosową, ekstrakt z wanilii i dokładnie wymieszaj.
Wlej do małego naczynia żaroodpornego wyłożonego folią aluminiową, udekoruj sezamem (opcjonalnie) i wstaw do zamrażalki na ok. 2 h.
Gotową krówkę pokrój na kwadraty wielkości ok. 3 × 3 cm.
Keto krówki przechowuj w lodówce bądź umieść w zamrażalce.
Bon Appetit!