Czas przygotowania | 5 minut |
Czas gotowania | 15 minut |
Porcje |
osób
|
Składniki
- 500 g wątróbka drobiowa
- 120 g cebula
- 65 g masło klarowane
- 30 g mąka kokosowa
- 250 g mleko
- 50 g pomidory koktajlowe
- 150 g ogórek kiszony
Przyprawy:
- sól
- pieprz
Składniki
Przyprawy:
|
|
Sposób przygotowania
- 500 g oczyszczonej wątróbki, włóż do miski, następnie zalej zimnym mlekiem. Pozostaw w lodówce na 2 godziny.
- Na rozgrzaną patelnie wrzuć 4 łyżeczki masła klarowanego.
- Dodaj 120 g pokrojonej cebuli. Podsmaż.
- Odcedź wątróbkę, obtocz ją w mące i dodaj na patelnię.
- Dołóż 4 łyżeczki masła klarowanego i pół szklanki ciepłej wody.
- Duś pod przykrywką przez 10 – 15 minut na małym ogniu, aż wątróbka będzie dobra w środku.
- Dopraw solą i pieprzem do smaku.
- Danie podawaj z pomidorkami i ogórkami.
- Bon Appetit!