Koko Wątróbka – Szybka I Smaczna Keto Kolacja
Porcje
Czas przygotowania
2
osób
5
minut
Czas gotowania
15
minut
Porcje
Czas przygotowania
2
osób
5
minut
Czas gotowania
15
minut
Składniki
500
g
wątróbka
drobiowa
120
g
cebula
65
g
masło klarowane
30
g
mąka kokosowa
250
g
mleko
50
g
pomidory koktajlowe
150
g
ogórek kiszony
Przyprawy:
sól
pieprz
Sposób przygotowania
500 g oczyszczonej wątróbki, włóż do miski, następnie zalej zimnym mlekiem. Pozostaw w lodówce na 2 godziny.
Na rozgrzaną patelnie wrzuć 4 łyżeczki masła klarowanego.
Dodaj 120 g pokrojonej cebuli. Podsmaż.
Odcedź wątróbkę, obtocz ją w mące i dodaj na patelnię.
Dołóż 4 łyżeczki masła klarowanego i pół szklanki ciepłej wody.
Duś pod przykrywką przez 10 – 15 minut na małym ogniu, aż wątróbka będzie dobra w środku.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Danie podawaj z pomidorkami i ogórkami.
Bon Appetit!