Koko Wątróbka – Szybka I Smaczna Keto Kolacja
Porcje Czas przygotowania
2osób 5minut
Czas gotowania
15minut
Porcje Czas przygotowania
2osób 5minut
Czas gotowania
15minut
Składniki
  • 500g wątróbkadrobiowa
  • 120g cebula
  • 65g masło klarowane
  • 30g mąka kokosowa
  • 250g mleko
  • 50g pomidory koktajlowe
  • 150g ogórek kiszony
Przyprawy:
  • sól
  • pieprz
Sposób przygotowania
  1. 500 g oczyszczonej wątróbki, włóż do miski, następnie zalej zimnym mlekiem. Pozostaw w lodówce na 2 godziny.
  2. Na rozgrzaną patelnie wrzuć 4 łyżeczki masła klarowanego.
  3. Dodaj 120 g pokrojonej cebuli. Podsmaż.
  4. Odcedź wątróbkę, obtocz ją w mące i dodaj na patelnię.
  5. Dołóż 4 łyżeczki masła klarowanego i pół szklanki ciepłej wody.
  6. Duś pod przykrywką przez 10 – 15 minut na małym ogniu, aż wątróbka będzie dobra w środku.
  7. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  8. Danie podawaj z pomidorkami i ogórkami.
  9. Bon Appetit!