Pokrój w kostkę cebulę i boczek, następnie dodaj na rozgrzaną patelnię.
Smaż aż do zrumienienia. Odstaw.
Zagotuj w rondelku około 1 litra wody, zdejmij z ognia.
Natychmiast na rondelku połóż miskę/talerz (naczynie nie może moczyć się w wodzie).
W przygotowanej miseczce/talerzu umieść żółtka i rozbełtaj je trzepaczką.
Dodaj do tego 50 g śmietany, około 10 g startego parmezanu i cały czas mieszaj przy użyciu trzepaczki. Uważaj aby masa się nie ścięła. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Makaron:
Zagotuj około 2 l wody.
Przygotuj makaron konjac. Wypłucz go kilka razy pod bieżącą wodą. Następnie trzymając go na sitku, umieść w gorącej wodzie na około 2 minuty. Odcedź.
Całość:
Żółtka, ser i śmietanę, przelej do przygotowanego boczku i cebuli. Lekko podgrzej tak, żeby całość się nie ścięła.
Gotowy makaron wymieszaj z sosem. Oprusz parmezanem.