Wprowadź normalną treść podstrony. Przepis będzie automatycznie dołączony na koncu treści lub w miejscu, w którym wpiszesz kod skrótowy:

Wydruk przepisu
Przepis demonstracyjny
To najlepszy przepis demonstracyjny jaki kiedykolwiek widziałem. Mógłbym jeść to każdego dnia.
Przepis demonstracyjny 1 KetoManiak.pl Dieta Ketogeniczna | Przepisy | Baza Wiedzy
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osób
Składniki
  • 175 g tagliatelle
  • 200 g bacon tiny strips
Fresh Pesto
  • 1 clove garlic
  • 12.5 g pine kernels
  • 50 g basil leaves
  • 6.25 cl olive oil extra virgin
  • 27.5 g Parmesan cheese freshly grated
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 20 minut
Czas oczekiwania 1 godzina
Porcje
osób
Składniki
  • 175 g tagliatelle
  • 200 g bacon tiny strips
Fresh Pesto
  • 1 clove garlic
  • 12.5 g pine kernels
  • 50 g basil leaves
  • 6.25 cl olive oil extra virgin
  • 27.5 g Parmesan cheese freshly grated
Przepis demonstracyjny 1 KetoManiak.pl Dieta Ketogeniczna | Przepisy | Baza Wiedzy
Sposób przygotowania
Fresh Pesto (you can make this in advance)
  1. We'll be using a food processor to make the pesto. Put the garlic, pine kernels and some salt in there and process briefly.
  2. Add the basil leaves (but keep some for the presentation) and blend to a green paste.
  3. While processing, gradually add the olive oil and finally add the Parmesan cheese.
Finishing the dish
  1. Bring a pot of salted water to the boil and cook your tagliatelle al dente.
  2. Use the cooking time of the pasta to sauté your bacon strips.
  3. After about 8 to 10 minutes, the pasta should be done. Drain it and put it back in the pot to mix it with the pesto.
  4. Present the dish with some fresh basil leaves on top.
Pozostałe informacje

Skorzystaj z tej sekcji jak tylko chcesz.

Ta treść pojawi się pod przepisem

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *