SZYBKIE I SYTE KETO ŚNIADANIE
Porcje Czas przygotowania
1osób 10minut
Porcje Czas przygotowania
1osób 10minut
Składniki
  • 100g sałata lodowa
  • 50g rukola
  • 2szt jajkorozmiar L, wolny wybieg
  • 190g tuńczyk w oliwie
  • 20g groszek konserwowy
  • 20g oliwa z oliwek
Dodatkowo:
  • sól i pieprzdo smaku
Sposób przygotowania
  1. Pokrój i opłucz sałatę lodową. Następnie odsącz z wody.
  2. Rukolę opłucz i wysusz.
  3. Jajka wrzuć do wrzącej wody na 5 minut i 30 sekund.
  4. Sałatę i rukolę ułóż na talerzu.
  5. Dodaj 20 g groszku.
  6. Obierz jajka i pokrój w ćwiartki, ułóż je na talerzu.
  7. Otwórz tuńczyka i dodaj go na talerz, następnie polej całość 2 łyżkami oliwy z oliwek.
  8. Dodaj do smaku sól i pieprz.
  9. Bon Appetit!