SZYBKIE I SYTE KETO ŚNIADANIE
Porcje
Czas przygotowania
1
osób
10
minut
Porcje
Czas przygotowania
1
osób
10
minut
Składniki
100
g
sałata lodowa
50
g
rukola
2
szt
jajko
rozmiar L, wolny wybieg
190
g
tuńczyk w oliwie
20
g
groszek konserwowy
20
g
oliwa z oliwek
Dodatkowo:
sól i pieprz
do smaku
Sposób przygotowania
Pokrój i opłucz sałatę lodową. Następnie odsącz z wody.
Rukolę opłucz i wysusz.
Jajka wrzuć do wrzącej wody na 5 minut i 30 sekund.
Sałatę i rukolę ułóż na talerzu.
Dodaj 20 g groszku.
Obierz jajka i pokrój w ćwiartki, ułóż je na talerzu.
Otwórz tuńczyka i dodaj go na talerz, następnie polej całość 2 łyżkami oliwy z oliwek.
Dodaj do smaku sól i pieprz.
Bon Appetit!