Zapiekanka Na Wołowinie – Keto Obiad
Porcje Czas przygotowania
2osób 15minut
Czas gotowania
30minut
Porcje Czas przygotowania
2osób 15minut
Czas gotowania
30minut
Składniki
  • 200g mięso mielonewołowe
  • 20g czosnek
  • 25g masło klarowane
  • 8szt. żółtko jaja kurzego
  • 100 g śmietana 30%
  • 200 g ser gouda
Przyprawy:
  • pół łyżeczki kmin rzymski
  • pół łyżeczki czosnek staropolski
  • pół łyżeczki papryka słodka
  • pół łyżeczki papryka wędzona
  • sóldo smaku
  • pieprzdo smaku
Sposób przygotowania
  1. Rozgrzej patelnię z masłem klarowanym i dodaj czosnek. Następnie wrzuć przygotowane mięso. Smaż przez 10 minut.
  2. Dodaj wszystkie przyprawy i smaż kolejne 10 minut.
  3. Gotowe mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym.
  4. Do miski zetrzyj 200 g sera gouda na średnich oczkach.
  5. Dodaj śmietanę, żółtka oraz sól i pieprz wedle uznania. Całość dokładnie wymieszaj.
  6. Gotową masę wyłóż na przygotowaną wcześniej wołowinę.
  7. Umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C (góra-dół). Zapiekaj przez 30 minut.
  8. Bon Appetit!