Czas przygotowania | 5 minut |
Czas gotowania | 10 minut |
Porcje |
osób
|
Składniki
- 4 szt jajko wielkość L, wolny wybieg
- 120 g boczek wędzony
- 32 g masło klarowane
- 60 g camembert z ziołami
- 20 g ser gouda
- 50 g pieczarki
Przyprawy
- sól
- pieprz
Składniki
Przyprawy
|
|
Sposób przygotowania
- Na rozgrzaną patelnie wrzuć 4 łyżeczki masła klarowanego
- Umyj i pokrój pieczarki. Wrzuć je wprost na rozgrzane masło.
- Weź drugą patelnię, rozgrzej ją, zacznij układać plastry boczku.
- Do pieczarek wbij 4 jajka, dodaj soli i pieprzu do smaku.
- Smaż boczek przez chwilę, aż zrobi się chrupiący. Jajka trzymaj do momentu ścięcia.
- Gotowy boczek przełóż na talerz, dodaj zrobioną jajecznicę, pokrojony camembert, ser gouda.
- Bon Appetit!