Wydruk przepisu
Keto Bigos Prosty Smaczny Przepis
Keto Bigos Prosty Smaczny Przepis 1 KetoManiak.pl Dieta Ketogeniczna | Przepisy | Baza Wiedzy
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 90 minut
Porcje
osób
Składniki
  • 1 kg kapusta biała
  • 1 kg kapusta kiszona
  • 1 kg żeberka mięsne
  • 500 g kiełbasa wiejska
  • 500 g pieczarki
  • 1 szt średnia cebula
  • 150 g masło klarowane
Przyprawy:
  • 5 szt ziele angielskie
  • 5 szt liść laurowy
  • 1 i 1/2 łyżeczki sól
  • 1 płaska łyżeczka pieprz
  • 50 g koncentrat pomidorowy
Czas przygotowania 15 minut
Czas gotowania 90 minut
Porcje
osób
Składniki
  • 1 kg kapusta biała
  • 1 kg kapusta kiszona
  • 1 kg żeberka mięsne
  • 500 g kiełbasa wiejska
  • 500 g pieczarki
  • 1 szt średnia cebula
  • 150 g masło klarowane
Przyprawy:
  • 5 szt ziele angielskie
  • 5 szt liść laurowy
  • 1 i 1/2 łyżeczki sól
  • 1 płaska łyżeczka pieprz
  • 50 g koncentrat pomidorowy
Keto Bigos Prosty Smaczny Przepis 1 KetoManiak.pl Dieta Ketogeniczna | Przepisy | Baza Wiedzy
Sposób przygotowania
  1. Żeberka opłucz pod zimną wodą. Następnie dopraw ulubionymi przyprawami, oliwą i piecz w rękawie przez 80 minut w 180 ° C góra dół.
  2. Posiekaj świeżą kapustę w paski, wrzuć do 5 litrowego garnka i zalej wodą tak, aby przykryła kapustę.
  3. Gotuj kapustę do miękkości, odcedź.
  4. Następnie dodaj kiszoną kapustę i całość zalej ciepłą, przegotowaną wodą.
  5. Dodaj liście laurowe oraz kulki ziela angielskiego. Pozostaw na wolnym ogniu.
  6. Obierz i posiekaj cebulę. Smaż na maśle klarowanym do zeszklenia.
  7. Umyj pieczarki, posiekaj i dodaj do smażącej się cebuli. Podsmaż, a następnie dodaj całość do kapusty.
  8. Upieczone żeberka oraz kiełbasę pokrój i dodaj do gotującej się kapusty. Całość gotuj pod przykryciem na małym ogniu około 1,5 h.
  9. Pod koniec gotowania dodaj koncentrat pomidorowy, pieprz, sól i gotuj jeszcze przez chwilę.
  10. Podawaj od razu, bądź odstaw bigos na całą noc (na drugi dzień po przygotowaniu jest jeszcze smaczniejszy.)
  11. Bon appétit!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na wykorzystanie plików cookie. Używam plików cookie, aby zapewnić Ci lepsze funkcjonowanie strony i poprawić jej efektywność.