Wydruk przepisu
Keto Pizza Przepis Na Keto Kolację
Keto Pizza Przepis Na Keto Kolację 1 KetoManiak.pl Dieta Ketogeniczna | Przepisy | Baza Wiedzy
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Porcje
osób
Składniki
  • 250 g ser gouda
  • 100 g ser cheddar
  • 70 g mąka migdałowa
  • 1 łyżka śmietana 18%
  • 300 g pieczarki
  • 1 szt jajko
  • 150 g kiełbasa wiejska
  • 150 g pomidorów z puszki bądź passaty pomidorowej
  • 3 szt ząbek czosnku
  • 25 g masło klarowane
  • 150 g ogórek kiszony
Dodatkowo:
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do pizzy
Czas przygotowania 10 minut
Czas gotowania 15 minut
Porcje
osób
Składniki
  • 250 g ser gouda
  • 100 g ser cheddar
  • 70 g mąka migdałowa
  • 1 łyżka śmietana 18%
  • 300 g pieczarki
  • 1 szt jajko
  • 150 g kiełbasa wiejska
  • 150 g pomidorów z puszki bądź passaty pomidorowej
  • 3 szt ząbek czosnku
  • 25 g masło klarowane
  • 150 g ogórek kiszony
Dodatkowo:
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do pizzy
Keto Pizza Przepis Na Keto Kolację 1 KetoManiak.pl Dieta Ketogeniczna | Przepisy | Baza Wiedzy
Sposób przygotowania
  1. Zetrzyj oba sery na tarce i przygotuj rondelek.
  2. Wrzuć do rondelka 200 g sera gouda i 100 g sera cheddar oraz łyżkę śmietany.
  3. Ser i śmietanę podgrzewaj na małym ogniu aż do stopnienia sera. Uważaj, żeby nie przypalić masy.
  4. W malakserze zmiksuj ze sobą 70 g mąki migdałowej, jajko, pół łyżeczki soli i pół łyżeczki przyprawy do pizzy.
  5. Następnie dodaj masę serową i ponownie zmiksuj do uzyskania gładkiej masy.
  6. Rozgrzej piekarnik do 180°C (góra-dół).
  7. Uformuj ciasto w okrąg.
  8. Włóż ciasto na średnią półkę do piekarnika na 12 minut.
  9. Zblenduj ze sobą 150 g passaty pomidorowej lub pomidorów z puszki, 3 ząbki czosnku, oraz sól i pieprz.
  10. Pieczarki obierz i podsmaż na maśle klarowanym.
  11. Po 12 minutach wyciągnij ciasto i odwróć je na drugą stronę.
  12. Nałóż na ciasto sos do pizzy, następnie pieczarki i pokrojoną kiełbasę.
  13. Dodaj 50 g startego sera gouda oraz 50 g startego sera cheddar.
  14. Na samym wierzchu poukładaj plastry ogórka.
  15. Całość zapiekaj przez 10 minut w 180°C (góra dół).
  16. Bon appétit!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na wykorzystanie plików cookie. Używam plików cookie, aby zapewnić Ci lepsze funkcjonowanie strony i poprawić jej efektywność.