Czas przygotowania | 5 minut |
Czas gotowania | 25 minut |
Porcje |
osób
|
Składniki
- 800 g brokuł
- 100 g marchewka
- 1 i 1/2 l bulion warzywny
- 1 łyżka oliwa
- 100 ml śmietana 36%
- 100 g ser mascarpone
Dodatkowo:
- pestki dyni
- sól
- pieprz
Składniki
Dodatkowo:
|
|
Sposób przygotowania
- Marchewkę pokrój w talarki a brokuł podziel na kawałki.
- W średnim garnku na oliwie podsmaż marchewkę i brokuł przez 2 minuty.
- Następnie zalej warzywa bulionem i gotuj do miękkości.
- W osobnym naczyniu umieść śmietanę, mascarpone i dodaj odrobinę gotowego wywaru. Dokładnie połącz składniki.
- Zblenduj wywar warzywny wraz z masą śmietankową do gładkości. Dopraw solą i pieprzem wedle uznania.
- Krem podawaj z dodatkiem pestek dyni.
- Bon appétit!