Wydruk przepisu
SZYBKIE I SYTE KETO ŚNIADANIE
szybkie-i-syte-keto-sniadanie-dieta-ketogeniczna-ketoza
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osób
Składniki
  • 100 g sałata lodowa
  • 50 g rukola
  • 2 szt jajko rozmiar L, wolny wybieg
  • 190 g tuńczyk w oliwie
  • 20 g groszek konserwowy
  • 20 g oliwa z oliwek
Dodatkowo:
  • sól i pieprz do smaku
Czas przygotowania 10 minut
Porcje
osób
Składniki
  • 100 g sałata lodowa
  • 50 g rukola
  • 2 szt jajko rozmiar L, wolny wybieg
  • 190 g tuńczyk w oliwie
  • 20 g groszek konserwowy
  • 20 g oliwa z oliwek
Dodatkowo:
  • sól i pieprz do smaku
szybkie-i-syte-keto-sniadanie-dieta-ketogeniczna-ketoza
Sposób przygotowania
  1. Pokrój i opłucz sałatę lodową. Następnie odsącz z wody.
  2. Rukolę opłucz i wysusz.
  3. Jajka wrzuć do wrzącej wody na 5 minut i 30 sekund.
  4. Sałatę i rukolę ułóż na talerzu.
  5. Dodaj 20 g groszku.
  6. Obierz jajka i pokrój w ćwiartki, ułóż je na talerzu.
  7. Otwórz tuńczyka i dodaj go na talerz, następnie polej całość 2 łyżkami oliwy z oliwek.
  8. Dodaj do smaku sól i pieprz.
  9. Bon Appetit!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Korzystając z tej strony, zgadzasz się na wykorzystanie plików cookie. Używam plików cookie, aby zapewnić Ci lepsze funkcjonowanie strony i poprawić jej efektywność.