Czas przygotowania | 10 minut |
Porcje |
osób
|
Składniki
- 100 g sałata lodowa
- 50 g rukola
- 2 szt jajko rozmiar L, wolny wybieg
- 190 g tuńczyk w oliwie
- 20 g groszek konserwowy
- 20 g oliwa z oliwek
Dodatkowo:
- sól i pieprz do smaku
Składniki
Dodatkowo:
|
|
Sposób przygotowania
- Pokrój i opłucz sałatę lodową. Następnie odsącz z wody.
- Rukolę opłucz i wysusz.
- Jajka wrzuć do wrzącej wody na 5 minut i 30 sekund.
- Sałatę i rukolę ułóż na talerzu.
- Dodaj 20 g groszku.
- Obierz jajka i pokrój w ćwiartki, ułóż je na talerzu.
- Otwórz tuńczyka i dodaj go na talerz, następnie polej całość 2 łyżkami oliwy z oliwek.
- Dodaj do smaku sól i pieprz.
- Bon Appetit!