Czas przygotowania | 15 minut |
Czas gotowania | 30 minut |
Porcje |
osób
|
Składniki
- 200 g mięso mielone wołowe
- 20 g czosnek
- 25 g masło klarowane
- 8 szt. żółtko jaja kurzego
- 100 g śmietana 30%
- 200 g ser gouda
Przyprawy:
- pół łyżeczki kmin rzymski
- pół łyżeczki czosnek staropolski
- pół łyżeczki papryka słodka
- pół łyżeczki papryka wędzona
- sól do smaku
- pieprz do smaku
Składniki
Przyprawy:
|
|
Sposób przygotowania
- Rozgrzej patelnię z masłem klarowanym i dodaj czosnek. Następnie wrzuć przygotowane mięso. Smaż przez 10 minut.
- Dodaj wszystkie przyprawy i smaż kolejne 10 minut.
- Gotowe mięso ułóż w naczyniu żaroodpornym.
- Do miski zetrzyj 200 g sera gouda na średnich oczkach.
- Dodaj śmietanę, żółtka oraz sól i pieprz wedle uznania. Całość dokładnie wymieszaj.
- Gotową masę wyłóż na przygotowaną wcześniej wołowinę.
- Umieść w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C (góra-dół). Zapiekaj przez 30 minut.
- Bon Appetit!